Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Γλυκό ψωμί ή Άρτος

Η άλλη πολύ νόστιμη εκδοχή, που έφτιαξα για 'σας ήταν ο ΑΡΤΟΣ.

Έτσι το ονόμασα εγώ δηλαδή, γιατί μου θύμισε στην γεύση και τη υφή τους μεγάλους άρτους που βλέπουμε στις αρτοκλασίες εορτών.

Είναι πάντα μια απόλαυση να τους γεύεσαι, ενώ σπανίζουν κάπως πια.

Εδώ αντί για σαφράν χρησιμοποίησα κανελλογαρύφαλλα σκόνη (ή το έτοιμο μπαχαρικό ΣΜΥΡΝΙΟ),

2,5 κουταλάκια κοφτά καθώς και 3 κουταλάκια μαστίχας με ζάχαρη.

Τα υπόλοιπα υλικά ήταν ακριβώς τα ίδια με την πιο πάνω συνταγή (ψωμί με σαφράν - λουλουδόψωμο), μόνον που αντί για λάδι έβαλα λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο, για το άρωμα.

Ο κυρ-Θόδωρας το τσάκισε (κι’ εγώ το ίδιο δηλαδή), ενώ ένας καλός φίλος το έφαγε στο πρωινό του παρέα με βουτυράκι και μαρμελάδα.

Αν τώρα, έρθετε να του προσθέσετε σταφίδες ή ξηρούς καρπούς αλεσμένους, σίγουρα τα αποτελέσματα θα σας αρέσουν.


Πηγή: http://hungryforhungry.blogspot.com/2008/11/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: