Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Μακαρόνια με τόνο και ελιές



Υλικά

1 πακέτο Πένες ή βίδες
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
10 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κονσέρβες τόνο, στραγγισμένες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτετε τις ελιές και τις ντομάτες, και σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά.
Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του, τον ρίχνετε στην σάλτσα μαζί με τη ρίγανη και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

[Πηγή]: http://www.fatsimare.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: