Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Ρεβυθοκεφτέδες



Υλικά:

400γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1-2 κουταλάκια σούπας ταχίνι
½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγέν
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι ή τρίμμα φρυγανιάς(αν χρειαστεί)
λίγο νερό
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα με όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
Αν είναι πολύ αραιό του προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσει η επιφάνεια των κεφτέδων.

Τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστοί με γιαούρτι ή με μια αραιή σάλτσα που φτιάχνουμε χτυπώντας καλά 1 κουτάλι της σούπας ταχίνι με 4 κουτάλια νερό.

[Πηγή]: http://www.fatsimare.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: