Οδηγίες
1. Πιάνουμε το ψάρι απο το με τα δυο μας χέρια και με τον αντίχειρα πιέζουμε από πάνω προς τα κάτω, ώστε να αποκολληθεί το κεφάλι.
4. Ανοίγουμε το ψαράκι μας και το πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό ήταν. Τα ψαράκια μας είναι έτοιμα για μαγείρεμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Εδώ καθαρίσαμε γαύρους. Ακριβώς την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις σαρδέλες.
- Αρκετοί παλιοί μαγαζάτορες που ήταν τα καταστήματα τους δίπλα στην θάλασσα, τους γάυρους τους καθαρίζανε στην ακροθαλασσιά και τους ξεπλένανε, με θαλασσινό νερο.
Τους αφήνανε ενα βράδι στο ψυγείο στο τρυπητό με μία πετσέτα απο επάνω.
- Τον ίδιο τρόπο βέβαια τον βλέπω σχεδόν μόνημα να τον χρησιμοποιούν επαγγελματίες ψαράδες ακόμη και σήμερα. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Τί λέτε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου