ΥΛΙΚΑ
Στα μοναστήρια ο παστός μπακαλιάρος ήταν πολύ συνηθισμένο φαγητό, ιδιαίτερα κατά τις περιόδους των νηστειών εφόσον επιτρεπόταν η κατανάλωση ψαριών. Αυτή η συνταγή είναι ένα είδος πηχτής με ιδιαίτερα ελαφριά γεύση που μπορεί να σερβιριστεί ακόμη και το καλοκαίρι.
1 κιλό μπακαλιάρο (9 ώρες) 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 5-6 σπυριά μπαχάρι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο χυμό δύο μέτριων λεμονιών
Εκτέλεση Σιγοβράστε τα κρεμμύδια με ένα ποτήρι του κρασιού νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάλτε τα κρεμμύ¬δια και τοποθετήστε στον πάτο της κατσαρόλας τον μπακαλιάρο. Τακτοποιήστε από πάνω τα κρεμμύδια, ρίξτε το μπαχάρι, το ελαιόλαδο, Ι ποτήρι του κρασιού νερό και σιγοβράστε τα για 15 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα. Περιχύστε το φαγητό με το χυμό των λεμο¬νιών και αφήστε το να πάρει μία ακόμη βράση. Σερβίρεται ζεστό σε βαθιά πιάτα. Αν το αφήσετε να κρυώσει, θα έχετε ένα είδος ψαρο-πηχτής που μπορεί να καταναλωθεί και παγωμένη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου