1 κιλό κολοκύθα χρώματος πορτοκαλί
750 γρ. ζάχαρη
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
2 βανίλιες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
προαιρετικά, λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στην μέση καθέτως
Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε την κολοκύθα όπως ένα πεπόνι και κόβουμε την σάρκα σε μακρόστενα κομμάτια σαν χοντρούλες τηγανιτές πατάτες
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2 λεπτά, τα βγάζουμε και σουρώνουμε καλά.
Βάζουμε την ζάχαρη με το ένα ποτήρι του κρασιού νερό στην φωτιά να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα κομματάκια που έχουμε στο σουρωτό.
Βράζουμε περίπου για 20 λεπτά, τουλάχιστον τόσο χρειάστηκε στην δική μου κουζίνα, σε μεσαία θερμοκρασία ή μέχρι να δούμε ότι το σιρόπι είναι έτοιμο.
Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού. Δεν χρειάστηκε να ξαφρίσω το γλυκό.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε τα αμυγδαλάκια και το φυλάμε σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο.
Συμβουλή: Προσέχουμε να μην μας λιώσει το γλυκό. Αν κατά την γνώμη μας , το γλυκό έχει γίνει αλλά νομίζουμε ότι το σιρόπι δεν είναι έτοιμο ακόμη, βγάλτε τα κομματάκια με μια σουρωτή κουτάλα και συνεχίστε το δέσιμο του γλυκού.
Καλό είναι σε όλα τα γλυκά του κουταλιού, να μην κάνετε πολύ πηχτό το σιρόπι, για να τρώγετε ευχάριστα και να μην σας λιγώνει. Να είναι λίγο πιο δεμένο από το σιρόπι της κομπόστας
[Πηγή]: http://syntageskardias.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου